Un anagajat al Senatului prins în timp ce lua șpagă

Un angajat în Senatul Romaniei a ajuns în arestul Poliției din Gorj, după ce a convins un afacerist de etnie romă că are influenţă la CONPET şi ENEL pentru încheierea unor contract de achizitie de fier vechi. Vasile Zosim a primit 43.500 lei, iar procurorii l-au prins în flagrant și îl acuză de trafic de influență și dare de mită.

Patronul de etnie romă Ion Rădulescu, zis Ciupilan, i-a oferit expertului parlamentar, Vasile Zosim suma respectivă într-o singură tranşă. Înainte să-i ofere banii, omul de afaceri s-a denunţat anchetatorilor, astfel încât angajatului Senatului a fost prins în flagrant. Se pare că nu era prima dată când omul de afaceri îi oferea funcţionarului din Senat, sume de bani, el preciyând procurorilor că era nemulţumit de faptul că Zosim nu se ţinea de cuvânt. De această dată, promisiunea expertului parlamentar era aceea ca, în schimbul celor 43.000 de lei, să intervină la conducerea CONPET şi ENEL pentru achiziţionarea directă de fier vechi din combinate.

Anchetatorii au descins la domiciliul funcționarului din București și l-au adus în toiul nopții la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, unde procurorul de caz a dispus reținerea acestuia. Suspectul va fi prezentat astăzi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS