Confidenţialitate

Un an de la moartea lui Bogdan Gigină. Polițiștii își comemorează colegul

Un an astăzi  de când poliţistul Bogdan Gigină a murit căzând într-o groapă în timp ce-i deschidea drumul fostului ministru de interne Gabriel Oprea.

Poliţiştii de la Brigda Rutieră îl vor comemora pe colegul lor.

Zilele trecute, fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost pus sub acuzare şi pentru ucidere din culpă, nu doar pentru abuz în serviciu.

Un autorcar îi va transporta, de la ora 13.30, de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe cei care vor să meargă pe Şoseaua Ştirbei Vodă, în locul unde şi-a pierdut viaţă Bogdan Cosmin Gigină.

La 19.02, ora producerii accidentul din 20 octombrie 2015, directorul general al Poliţiei Capitalei, chestorul Marius Voicu, va transmite un mesaj în staţiile radio ale Poliţiei.

„Se împlineşte un an de când ignoranţa unor şefi au distrus vieţi şi ne-au arătat – pentru a câta oară? – că noi, muncitorii nu contăm”, a scris unul dintre poliţiştii Brigăzii Rutiere, pe Facebook, în mesajul în care îşi invită colegii să participe la evenimentul comemorativ.

La ora la care a fost raportat accidentul, toate farurile maşinilor de poliţie din Capitală vor fi aprinse.

Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în timp ce conducea o motocicletă a Brigăzii Rutiere Bucureşti, în seara de 20 octombrie 2015.

Agentul de poliţie, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a lui Gabriel Oprea, atunci vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, a pierdut controlul motocicletei, în condiţiile în care ploua, şi a ajuns într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la reţeaua de gaze.

La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni, au stabilit procurorii.