Confidenţialitate

Un al 8-lea pacient de la Institutul Balș a murit în urma incendiului de vineri

Numărul deceselor în urma incendiului de la Matei Balș din București a ajuns la 8, după ce un alt pacient a murit, luni.

Cel de-al 8-lea pacient care a murit în urma incendiului de la unitatea medicală din Capitală se afla în pavilionul 5 în momentul incendiului.

„Ministerul Sănătății a primit, acum câteva momente, de la conducerea Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, confirmarea unui nou deces în rândul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul acestei instituții.

Pacientul este un bărbat în vârstă de 87 ani, care a fost internat în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Acesta a fost diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități.

Finalizarea anchetei medico-legale poate stabili cauzele decesului pacientului”, a transmis, luni, Ministerul  Sănătății.

Acesta a fost transferat într-un alt corp al instituției, însă starea de sănătate s-a agravat și, în cele din urmă, a murit.

Dintre cei 102 pacienți transferați din corpul unde a avut loc incendiul, 11 sunt internați la terapie intensivă, iar 37 se află în alte secții din mai multe spitale din Capitală.

Starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și care au fost transferați în alte unități sanitare:

1. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, stare stabilă, staționară.

2. Spitalul Universitar de Urgență  București: 4 pacienți – 2 pacienți în stare generală bună, urmează să fie externați în zilele următoare; 1 pacient în stare stabilă, stare staționară; 1 pacient în stare gravă (ATI), stabil în prezent.

3. Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți, stare stabilă, staționară.

4. Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți: 2 pacienți în secția ATI (1 pacient în stare stare gravă, 1 pacient în stare stabilă), 4 pacienți în stare stabilă;

5. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).

6. Spitalul Militar Central: 4 pacienți SMC – 2 pacienți în secția ATI, ambii stare gravă/intubați; ROL2 – 2 pacienți în stare stabilă, din care 1 pacient urmează să fie externat (posibil astăzi).

7. Spitalul „Witting”: 3 pacienți, stare stabilă.

8. Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți – 2 pacienți în stare staționară, 2 pacienți în secția ATI (1 pacient stabil, neintubat si 1 pacient intubat, în stare gravă).

9. Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: 1 pacient intubat (ATI) – stare critică.

10. Spitalul Clinic de Urgență Floreasca: 3 pacienți, stare stabilă.

11 . Spitalul Monza – 3 pacienți, stare stabilă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea