Confidenţialitate

Un adolescent de 16 ani, în stare gravă la spital din cauza unei diete. Timp de un an, a luat pastile pentru slăbit pentru că era tachinat de colegi

Un băiat de 16 ani este în stare gravă la Spitalul pentru Copii din Iași după ce, vreme de un an, a luat pastile pentru slăbit. Și-a căutat tratamentul pe internet, ca să scape de tachinarea colegilor, care ar fi râs de el pentru că era supraponderal. 

Un adolescent din județul Botoșani a ajuns la spitalul din Dorohoi după ce pe corp i-au apărut mai multe pete vinete. De acolo a fost trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani, iar în urma investigațiilor medicii au decis transferul lui, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Sf. Maria din Iași.

Doctorii au constatat că inima băiatului abia mai bătea și că întregul sistem circulator este lezat după ce, în ultimele 10 luni, a luat un medicament naturist ca să slăbească.

Și-a înjumătățit greutatea corporală, dar acum este în stare gravă în secția de terapie intensivă.

Adolescentul nu le-a spus medicilor nici cum se numesc pastilele și nici de unde le-a luat, dar cel mai probabil le-a găsit pe internet, unde așa zisele suplimente alimentare nu sunt bine controlate și pot avea substanțe periculoase în compoziție.

Băiatul este îngrijit acum de o echipă de medici: un cardiolog, un medic nutriționist și un psiholog.

Citește și: Restricțiile din pandemie au avut un impact fără precedent asupra sănătății mintale, arată un studiu realizat la nivelul Uniunii Europene

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea