Confidenţialitate

Un adăpost de animale din Franța salvează puii de păsări și mamifere care suferă de malnutriție și deshidatare: „E foarte cald, nu se pot descurca singure, așa că le creștem noi”

Aproximativ 200 de păsări și mamifere de mici dimensiuni, descoperite că sufereau de deshidratare sau malnutriție, au fost salvate de un dăpost de animale din Saint-Cezaire-sur-Siagne, Franța. Animalele suferinde găsite pe dealurile uscate de lângă Riviera Franceză au fost salvate din mijlocul caniculei care s-a abătut asupra Franței.

Laura Borderes, administrator al centrului, hrănește animalele mici cu o seringă. Printre acestea se află și un pui de veveriță.

„Vara aceasta este foarte fierbinte. Animalele nu se descurcă pe cont propriu, așa că le adunăm noi și le creștem”, a spus Laura Borderes.

Temperaturile ridicate sunt motivul pentru care puii de păsări și aricii părăsesc cuiburile înainte să ajungă la vârsta la care se pot descurca singuri, scrie Reuters.

Fondatoarea adăpostului, Helene Bovalis, a precizat că arșița și seceta prelungite riscă să afecteze biodiversitatea locală.

„Când sănătatea unei specii este afectată, suferă și alte specii”, a spus Helene Bovalis.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Argeş: Protecţia Animalelor a salvat 19 câini, rămaşi fără hrană şi apă. Proprietarul acestora murise la spital