Confidenţialitate

UMF Cluj dă înapoi în cazul doctorului plagiator Florian Bodog | AUDIO

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca a confirmat, pentru Europa FM, că i-a oferit un contract de profesor asociat fostului ministru al sănătății, Florian Bodog, deși acestuia i-a fost retras titlul de doctor din cauza plagiatului.

Inițial, rectorul UMF Cluj, Dana Buzoianu, a negat informația publicată de site-ul de știri Edupedu, spunând că nu există, în acest moment, un contract cu profesorul Florian Bodog și etichetând drept fake news articolele apărute în presă.

Rectorul a adăugat că nu ar avea nicio problemă cu această colaborare, pentru că lui Florian Bodog i-a fost retras doar unul dintre cele două doctorate, cel în medicină fiind în continuare valabil.

Confruntat cu aspectul moral al situației, rectorul UMF, Dana Buzoianu, s-a justificat spunând că e criză de cadre didactice și confirmând, implicit, oferta făcută lui Florian Bodog. A adăugat, însă, că va reevalua situația: „Probabil că nu o să îi mai oferim un contract, deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici.”

”Până acum, știți cum e și cu doctoratul ăsta, că și eu m-am interesat: are două doctorate. Și doctoratul retras e cel în economie nu în medicină. În același timp, universitatea mea, în acest moment nu are profesor la chirurgie plastică. E o chestie de utilitate, ca să zic așa. Nu avem, nu avem nici conferențiar, nici profesor. Datorită situației pe care ați menționat-o, probabil că nu o să-i mai oferim (n.red. contract) deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Teza de doctorat realizată de Florian Bodog a fost analizată de jurnalista Emilia Șercan în 2017. În urma verificării a reieșit că 147 din cele 232 de pagini ale lucrării au fost plagiate.

Sesizat cu această situație, CNATDCU a făcut verificări și, în 2019, a confirmat plagiatul, retrăgând titlul de doctor în management medical obținut de Florian Bodog în  2008.