Ultimul etaj al Colosseumului din Roma va fi deschis pentru prima dată în ultimele decenii

Ultimul etaj al Colosseumului a fost deschis de autoritățile din Roma, iar turiștii se pot bucura de priveliștea arenei și de o panoramă spectaculoasă asupra Forumului Roman și a Dealului Palatin.

Amfiteatrul în care aveau loc luptele între gladiatori este una dintre principalele atracții turistice ale capitalei Italiei, iar de la 1 noiembrie, turiștii vor avea voie să urce până la ultimul etaj al Colosseumului, la 36 de metri înălțime.

Ultimul etaj al Colosseumului, al cincilea, era rezervat plebeilor, care priveau luptele de pe bănci din lemn, spre deosebire de înalții oficiali, care stăteau confortabil pe bănci din marmură.

„Animalele sălbatice erau ținute în tunelurile subterane, nu erau hrănite zile întregi. Astfel, atunci când erau scoase afară de la întuneric, erau probabil înfricoșate. Carnagiul era teribil. Mirosul și zgomotele erau cumplite”, povestește Rossella Rea, directorul Colosseumului.

Șase milioane de turiști vizitează anual Colosseumul.

Colosseumul este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman, folosită pe vremuri pentru lupte între prizonierii din războaie sau între aceștia și animale sălbatice.

Spectatorii se delectau privind luptele dintre gladiatori şi sclavi, uneori chiar şi între gladiatori şi animale.

Era cea mai mare construcție a vremurilor sale, în timp ce astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat în Italia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS