MAREA BRITANIE: În vârstă de 99 de ani, un veteran de război a învins coronavirusul

În Marea Britanie, un veteran de război care a luptat în al Doilea Război Mondial a reușit să supraviețuiască coronavirusului. Acesta a fost externat vineri, iar asistentele medicale l-au aplaudat și l-au salutat militărește atunci când a părăsit unitatea medicală, potrivit CNN.

Albert Chambers va împlini vârsta de 100 de ani în iulie și a fost tratat la spitalul Tickhill Road, din Doncaster. Chambers a fost internat în spital acum trei săptămâni, după ce a acuzat dureri la nivelul încheieturii mâinii, după o căzătură. În timp ce se afla în spital, a început să aibă simptome de Covid-19, iar testele sale au ieșit pozitive.

Veteranul de război a reușit, însă, să învingă boala, iar la externare, personalul medical i-a făcut o surpriză, l-au salutat militărește, că pe un adevărat erou.

“Va mulțumesc foarte mult, prețuiesc absolut tot ce ați făcut pentru mine”, i-a spus vârstnicul unei asistente la externarea din spital.

Nepotul sau, Stephen Gater în vârstă de 49 de ani, a povestit reporterilor CNN că membrii familiei s-au speriat foarte tare când au aflat că bunicul sau a fost infectat în spital. Însă, au crezut în puterea lui de a trece peste boală, având în vedere tăria de caracter pe care a căpătat-o cât timp a servit armata Marii Britanii, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În timpul acestuia, Albert Chambers a fost surprins de explozia unei bombe în Africa de Nord. A fost transferat într-un spital din Germania, iar timp de trei ani a fost ținut prizonier.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS