Uimitoarea viață de după moarte a peștișorilor de acvariu aruncați în toaletă

Autoritățile canadiene din Alberta atrag atenția cetățenilor să nu mai “omoare” peștișorii aurii de acvariu aruncându-i în vasul de toaletă. Motivul: aceștia supraviețuiesc de fapt și capătă dimensiuni impresionante, scrie BBC.com.

Oficialii însărcinați cu protecția mediului în vestul Canadei, în provincia Alberta, au descoperit ceva neașteptat: pești aurii, cât farfuria, se zbenguie fericiți în lacurile de acumulare din regiune.

Zeci de astfel de pești au fost pescuiți dintr-un singur lac din nordul provinciei, la începutul acestui an. Drumul lor e unul surprinzător. Își încep viața la magazinele de animale, apoi ajung în acvariile oamenilor, apoi sunt aruncați în vasul de toaletă, de unde ajung în lac, refuzând cu încăpățânare să moară.

Autoritățile au demarat acum o campanie prin care încearcă să schimbe acest obicei al oamenilor. Se pare că peștii, o specie invazivă, se reproduc rapid și supraviețuiesc fără probleme chiar și iernilor cu temperaturi scăzute din nord.

Oficialii atrag atenția că oamenii nu ar trebui să arunce în toaletă nici măcar peștii morți, deoarece aceștia ar putea conține paraziți care ar afecta rezerva de apă.