Confidenţialitate

UE vrea o rețea 5G și acces la internet wireless în fiecare oraș european

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri, în discursul său despre starea Uniunii Europene, că instituția pe care o conduce își dorește ca până în 2025, în fiecare oraș european, să existe o rețea 5G.

Totodată, Comisia Europeană ar vrea ca până în 2020 să existe internet wireless în fiecare oraș și regiune europeană.

 

”Conectivitatea trebuie să funcţioneze în avantajul tuturor. Comisia propune o reţea 5G global implementată în Europa până în 2025. Vor mai putea fi create alte 2 milioane de locuri de muncă în UE. Toţi vor beneficia de conectivitate ceea ce înseamnă că nu contează unde locuieşti şi cât câştigi. Propunem astăzi ca fiecare oraş, fiecare regiune euroopeană să aibă acces fără fir la internet până în 2020”, a declarat Jean-Claude Juncker în Parlamentul European.

În opinia liderului european, oamenii au nevoie de internet de mare viteză pentru că tehnologia și comunicațiile digitale există în ”fiecare segment al vieții”.

 

”Trebuie să investim în această conectivitate acum. Şi de aceea astăzi Comisia Europeană propune o reformă a pieţelor telecomunicaţiilor din Europa. Vrem să creăm un nou cadru legal care să atragă şi să faciliteze investiţiile în conectivitate. Dacă europenii investesc în noi reţele şi noi servicii vorbim, de cel puţin 1,3 milioane de locuri de muncă în următorii zece ani”, a adăugat Jean-Claude Juncker.

Oficialul a mai spus că instituția pe care o conduce va veni cu un nou proiect care să prevadă costuri mai mici atunci când vine vorba de telefonul mobil.

 

”Comisia, Parlamentul şi Consiliul au hotărât împreună să elimine cheltuielile pentru deplasare în cazul telefoanelor mobile. E o promisiune la care ţinem şi în această vară serviciile noastre au redactat un document refertoare la costurile cu roamingul. Acest proiect a pornit cu o bună intenţie, a fost corect pe plan tehnic, dar nu corespundea promisiunilor care au fost făcute. De aceea l-am retras. Încă de săptămâna viitoare vom veni cu un proiect mai bun şi atunci când vă veţi deplasa în Europa cu telefonul dumneavoastră mobil vă veţi simţi ca acasă oriunde în Europa”, a mai declarat Jean-Claude Juncker.