Confidenţialitate

UE va revizui măsurile de siguranță la bordul trenurilor

     Uniunea Europeană anunță că va revizui măsurile de siguranță la bordul trenurilor, după tentativa de atac terorist din Franța.

Se vor înăspri măsurile mai ales în cazul curselor internaționale de mare viteză, au anunțat Comisia Europeană și Consiliul Uniunii.

Amintim, un militant islamist a încercat să deschidă focul vineri pe un tren cu destinația Paris, rănind 3 persoane.

 

Oficialii europeni vor analiza noi măsuri de siguranță la bordul trenurilor – e de așteptat cA o astfel de decizie să se ia la reuniunea miniștrilor Transporturilor din UE, programată la începutul lui octombrie.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a fost întrebat dacă se vor înăspri controalele la urcarea în trenuri:

…măsurile de siguranţă vor fi revizuite. Este foarte important să evităm reacţii hiperactive, care ar putea fi contraproductive”, a spus acesta.

Măsuri de siguranță similare cu cele din aeroporturi au fost deja implementate în trenurile care traversează Eurotunelul de sub Canalul Mânecii.

Oficialii europeni ar putea decide același lucru și pentru cursele internaționale de mare viteză.

Aceste discuții au loc în contextul în care, vinerea trecută, un militant islamist a încercat să deschidă focul într-un tren care circula pe ruta Amsterdam – Paris.

Teroristul a rănit trei persoane, însă a fost mobilizat apoi de doi militari americani care circulau cu respectiva garnitură/.