Confidenţialitate

UE va înlocui o treime din gazul importat din Rusia cu cel venit din SUA, anunță Ursula von der Leyen | AUDIO

Uniunea Europeană va putea înlocui pentru început o treime din gazul importat din Rusia, a explicat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce președintele american Joe Biden a anunțat creșterea livrărilor de gaze lichefiate în Europa atât în acest an, cât și în următorii opt.

„Statele Unite și Europa se vor asigura că se vor livra în plus, constant, încă 50 de miliarde de metri cubi de gaz lichefiat american până în 2030.

Și dacă analizăm această cantitate de 50 de miliarde de metri cubi pe an, ea înlocuiește o treime din cantitatea de gaze adusă astăzi din Rusia, așa că suntem deja în grafic cu diversificarea surselor de alimentare”, a declarat Ursula von der Leyen, vineri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deja, importurile de gaze lichefiate din SUA au început să crească.

Dacă în 2021 livrările de gaze lichefiate peste Atlantic s-au situat la aproximativ 22 de miliarde de metri cubi, numai în prima lună a acestui an au ajuns la 4,4 miliarde metri cubi.

SUA va sprijini Europa cu cel puțin 15 miliarde de metri cubi de gaz lichefiat în 2022, în parteneriat cu alte state, a mai spus președintele Statelor Unite ale Americii.

Liderul de la Casa Albă a explicat că statele Uniunii trebuie să construiască acum terminale pentru aproviziunerea cu acest tip de combustibil:

„Statele Unite împreună cu partenerii săi internaționali vor lucra ca în Europa să ajungă numai în acest an 15 miliarde de metri cubi de gaze lichefiate în plus față de ce livrăm acum.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.