Confidenţialitate

Joe Biden: SUA va furniza UE cel puțin 15 miliarde de metri cubi de gaz natural lichefiat până la finalul anului 2022 | VIDEO

Joe Biden și Ursula von der Leyen au anunțat vineri un task force pentru a sprijini Europa în eforturile de a concretiza independența de Rusia în ceea ce privește gazul și petrolul.

Grupul de lucru va căuta alternative pentru gazul lichefiat cu scopul de a readuce dependența Europei de Rusia.

SUA va sprijini Europa cu cel puțin 15 miliarde de metri cubi de gaz lichefiat în 2022, în parteneriat cu alte state, a mai spus președintele Statelor Unite ale Americii.

„Statele Unite ale Americii sunt un exportator net de energie, cu industrie locală puternică. Azi am fost de acord asura unui plan comun prin care vom accelera progresul și tranziția către energia verde. Trebuie să reducem cererea globală a Europei pentru gaz. În acest scop, SUA va oferi 15 miliarde de metri cubi de gaz lichefiat, iar Comisia va lucra să depoziteze gazul pe tot continentul.

Vom promova utilizarea hidrogenului ecologic pentru a reduce emisiile de carbon. Vom avea un task force pentru a implementa aceste schimbări. Grupul de lucru va fi condus de oamenii Casei Albe și ai Comisiei Europene.Eliminarea gazului rusesc va fi un cost mare pentru Europa, dar este cel mai corect lucru pe care îl putem face, din punct de vedere moral”, a declarat Joe Biden vineri.

Ursula von der Leyen: Acest război va fi un eșec pentru Putin

„Suntem gata să ține piept Rusiei și războiului brutal pe care îl duce. Sancțiunile încep să-și facă efectul și se vede. Putin rămâne fără resurse. 3.5 milioane de refugiați au plecay din Ucraina, iar jumătate dintre ei sunt copii. Îi vom sprijini pe toți cei care au fost nevoiți să-și părăsească locuințele. UE va aloca alte 3.4 miliarde de euro pentru asta”, a spus șefa Comisiei Europene.

Sursa foto: Twitter / President Biden

Citește și: Suceava: Războiul din Ucraina înseamnă clienți în plus și profit pentru unele afaceri de lângă graniță | AUDIO