UE şi Rusia rămân fidele acordului nuclear cu Iranul

Uniunea Europeană a anunţat, miercuri, că va continua să respecte acordul cu privire la programul nuclear iranian, denunţat de administraţie SUA.

Autorităţile de la Bruxelles se vor asigură ca niciuna dintre sancţiunile europene ridicate de la intrarea sa în vigoare să nu fie restabilită, potrivit unui comunicat.

„Atât timp cât Iranul continuă să-şi respecte angajamentele în domeniul nuclear (…), UE va continua să pună în aplicare pe deplin şi eficient acest acord’, se arată în comunicat. ‘Ridicarea sancţiunilor este o componentă esenţială a acordului (…), UE subliniază hotărârea sa de a face ca acesta să continue”, se menţionează în textul citat de Agerpres.

La rândul său, Rusia rămâne hotărâtă să respecte acordul internaţional privind programul nuclear cu Iranul, denunţat marţi de Statele Unite, a declarat şeful diplomaţiei ruse.

Serghei Lavrov urmează să aibă o întâlnire la Moscova cu omologul său german pentru a discuta despre situaţia creată în legătură cu acordul nuclear iranian, după retragerea SUA.

Acordul internaţional menit să pună capăt activităţilor nucleare ale regimului de la Teheran a fost semnat în 2015, în vreme administraţiei americane conduse de Barack Obama. Fostul lider de la Casa Albă a condamnat dur decizia succesorului său.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS