Confidenţialitate

UE, China si Chile au interzis importurile de carne din Brazilia

UE, Chile și China au decis să interzică anumite importuri de carne din Brazilia, după ce  un scandal imens s-a declanșat în cea mai mare țară din America Latină după acuzațiile de luare de mită la adresa industriei de ambalare a cărnii din Brazilia, care permitea vânzarea de carne expirată .

Deciziile sunt o lovitură majoră pentru Brazilia, cel mai mare exportator de carne din lume, care are probleme majore din cauza economiei aflate în recesiune.

Anunțurile au apărut în ciuda întâlnirilor agitate pe care le-a avut președintele brazilian Michel Temer cu ambasadorii mai multor state. Acesta i-a asigurat că produsele de carne sunt în regulă.

Enrico Brivio, purtătorul de cuvânt al UE, a declarat că acele companii care au fost acuzate de luare de mită vor avea interdicție de a face export de carne în UE.

UE ‘’garantează că orice organizări de fraudă vor fi suspendate”, afirmă Brivio, care nu a citat companiile pe nume și nu a zis cât va dura interzicerea.

Câteva ore mai târziu, China a interzis și ea impoturile de carne din Brazilia în porturile sale.

Un ministru al Chinei a declarat că țara și-a luat măsuri ‘’temporare și preventive’’, fără a oferi alte detalii.

În Brazilia s-au făcut investigații pentru a afla cum era vândută carnea expirată. Cercetările polițiștilor arată că gustul și mirosul cărnii erau îmbunătățite prin folosirea unor chimicale sau produse ieftine, cum ar fi apa și praf de manioc.