Confidenţialitate

UE anunță un nou pachet de ajutor umanitar de 18 milioane de euro pentru Ucraina

Uniunea Europeană va acorda un nou pachet de ajutor umanitar, în valoare de 18 milioane de euro, pentru populația afectată de conflictul din estul Ucrainei, a anunțat luni comisarul european pentru ajutor umanitar și managementul crizelor, Christos Stylianides, aflat într-o vizită în această țară, informează un comunicat publicat la Bruxelles.

‘Recenta escaladare a violențelor în estul Ucrainei și impactul său asupra populației civile constituie motive de serioasă îngrijorare (…) Doresc să transmit poporului ucrainean: nu sunteți singuri. Toți civilii aflați în nevoie trebuie ajutați, de ambele părți ale liniei de contact. Noul nostru pachet de sprijin îi va ajuta pe partenerii noștri din domeniul umanitar să acopere nevoi urgente medicale, de adăpost, apă și canalizare. Este crucial ca acest ajutor să ajungă la toate persoanele vulnerabile, rapid, în siguranță și imparțial’, a declarat comisarul Christos Stylianides.

Circa 50% din ajutorul umanitar oferit de Comisie vizează locuitori din zonele care nu se află sub controlul forțelor guvernamentale.

Împreună cu fondurile oferite în mod direct de statele membre, Uniunea Europeană a acordat aproape 400 milioane de euro în ajutoare umanitare și de reconstrucție pentru populația afectată de conflictul din Ucraina de la începutul lui 2014.