Confidenţialitate

UDMR va susține moțiunea de cenzură depusă de PNL

UDMR va susține moțiunea de cenzură depusă de PNL la adresa Guvernului Ponta, anunță liderul formațiunii, Kelemen Hunor.

Totuși decizia formală va fi luată luni în grupurile parlamentare al UDMR. Anunțul privind susținerea moțiunii de cenzură vine după ce Kelemen Hunor s-a întâlnit astăzi cu liderii PNL.

“Moțiunea de cenzură, un instrument politic este foarte bine să fie folosit în fiecare sesiune parlamentară. Rămâne, cel puțin pentru mine, întrebarea dacă era bine să fie inițiată această moțiune acum sau peste două trei săptămâni, dar nu mai este cale de întoarcere. UDMR este în Opoziție și aproape sigur că se va comporta ca o formațiune politică în Opoziție, sigur că nu va vota împotriva moțiunii de cenzură, dar consultându-mă cu colegii mei marea majoritate crede că trebuie să mergem pe logica unei formațiuni politice în Opoziție”, a spus Kelemen Hunor, după întâlnirea cu copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

 

            Kelemen Hunor a adăugat că dacă actuala coaliție îl susține pe premierul Victor Ponta moțiunea nu are nicio șansă să treacă.

Moțiunea a fost semnată de 180 de parlamentari și pentru a fi adoptată PNL ar mai avea nevoie de încă aproximativ 100 de voturi.

Liderii PNL speră să obțină sprijinul și din partea UNPR.

 

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată marţea viitoare, pe 29 septembrie.