UDMR decide astazi iesirea de la guvernare

Acesta este cel de-al optulea executiv din care au făcut parte reprezentanţii Uniunii, începând cu anul 1996.

Consiliul Reprezentanților Unionali ai UDMR urmează să decidă ieșirea de la guvernare.

Acesta este cel de-al optulea executiv din care au făcut parte reprezentanţii Uniunii, începând cu anul 1996.

Pe 27 noiembrie, UDMR a decis să iasă de la guvernare, recomandarea urmând să fie validată în ședința de astăzi a Consiliului Reprezentanților Unionali, la Târgu Mureş.

Liderul formațiunii, Kelemen Hunor, declarA atunci că, după alegerile prezidențiale, UDMR a înțeles mesajul electoratului, respectiv cA Uniunea să se întoarcă mai mult către alegători. El a subliniat că UDMR nu vrea să creeze instabilitate prin ieșirea de la guvernare și că a ajuns la concluzia că Guvernul poate funcționa și poate avea stabilitate și fără acest partid.

UDMR deţine în actualul Cabinet două portofolii – al Culturii, prin Hegedüs Csilla şi al Mediului, prin Korodi Attila. Reprezentanţi ai Uniunii ocupă, de asemenea, mai multe funcţii de secretar de stat. Toți aceștia ar urma să-și piardă funcțiile.

Guvernul Ponta 3 este cel de-al optulea Cabinet din care Uniunea a făcut parte începând cu anul 1996. Maghiarii au participat la guvernare în Cabinetele conduse, pe rând, de Victor Ciorbea, Radu Vasile, Mugur Isărescu sau Călin Popescu Tăriceanu.