Confidenţialitate

UDMR ar fi de acord cu un schimb de ministere între PSD și PNL. „Dacă ei se înțeleg, noi chiar nu avem nimic de comentat”, spune Kelemen Hunor | AUDIO

În plan politic, social democrații și liberalii își continuă negocierile, după plecarea lui Vasile Dîncu din guvern. Marți seară a avut loc o întâlnire doar între preşedinții PNL și PSD la Vila Lac din Capitală, fără participarea UDMR.  

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au discutat despre cine ar putea prelua șefia ministerului Apărării. Un schimb de portofolii este posibil potrivit protocolului coaliției, spune vicepremierul Kelemen Hunor, care susține însă că nu știe de o asemenea înțelegere.

Într-un interviu pentru postul de televiziune TVR Info, vice-premierul Kelemen Hunor a declarat aseară că nu are cunoştinţă despre o propunere a PSD prin care partidul să renunţe la Ministerul Apărării şi să primească în schimb un alt portofoliu, dar arată că acest lucru este posibil, nefiind interzis de protocolul coaliţiei:

„Se poate, teoretic se poate și dacă teoretic se poate, se poate și practic. Dacă ei între ei se înțeleg, noi chiar nu avem nimic de comentat.”

Una dintre speculații: un schimb între portofoliile Apărare și Energie.

Demisia lui Vasile Dîncu de la conducerea Ministerului Apărării ar putea să nu fie singura plecare din Guvern, spune la Europa FM, politologul Ovidiu Voicu, președintele executiv al  Centrului de Inovare Publică, invitat marți seară în emisiunea Piața Victoriei:

„Cred că o să mai fie schimbări de miniștri pentru că mai sunt cel puțin vreo doi sub presiuni publice legate de plagiate sau de diverse contracte. E posibil și Bode și domnul Popescu de la Energie.”

Amintim, la Apărare momentan interimatul este asigurat de premierul Nicolae Ciucă. PSD a cerut urgent o întâlnire a coaliției, ședință care încă nu se știe când va avea loc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Reacții după demisia lui Vasile Dîncu. Drulă: „Așteptăm și demisia lui Bode” / Orban: „Bine că am scăpat. Rău este că cei care l-au pus nu pățesc nimic”