Confidenţialitate

Ucrainean rătăcit de 3 zile în Munții Maramureșului, recuperat de salvamontiști. Apelul la 112 a venit de la soția bărbatului | AUDIO | VIDEO

Salvamontiştii, împreună cu poliţiştii de frontieră au reușit să îl găsească pe cetăţeanul ucrainean care a trecut graniţa prin Munţii Maramureşului. El a stat trei zile în munți până să fie salvat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bărbatul de 44 de ani avea probleme medicale și făcea parte din grupul celor patru cetățeni ucraineni care fugiseră din țară. Trei dintre ei reușiseră să coboare. Dar pentru al patrulea s-a primit un apel la 112 de la soția acestuia, iar salvatorii montani au început din nou căutările, a declarat pentru Europa FM șeful Serviciului Salvamont Maramureș, Dan Benga.

Din cauza zăpezii și a terenului accidentat, căutările s-au desfășurat doar terestru. Operațiunea a durat circa șapte ore până când a fost predat echipajelor de pe ambulanță. În total, în doar patru  zile, salvamontiștii și polițiștii de frontieră au avut trei intervenții, fiind vorba de 11 ucraieneni.

Sursa foto: Facebook / Salvamont Maramureș

Citește și: Parlamentul urmează să aprobe participarea a până la 8 militari români la două operațiuni de securitate maritimă împotriva rebelilor Houthi | AUDIO