Ucraina: Viktor Ianukovici promite ca autoritatile vor fi pasnice

Protestele continua la Kiev, in ciuda apelurilor autoritatilor de intrerupere a miscarilor de strada.

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, promite că autorităţile nu vor utiliza forţa împotriva manifestanţilor paşnici, invitând opoziţia la dialog după confruntările soldate cu zeci de răniţi.

De cateva zile zeci de mii de oameni protesteaza fata refuzul executivului de a semna acordul de asociere a tarii la Uniunea Europeana.

Scutierii ucraineni s-au retras din Piaţa Independenţei din Kiev. Anterior, ei au intervenit în forţă, pentru a dispersa manifestanţii. Preşedintele Ucrainei Viktor Ianukovici a declarat după două săptămâni de proteste de stradă contra deciziei Kievului de a întoarce spatele Uniunii Europene că ţara nu are alternativă la relansarea relaţiilor comerciale cu Rusia. Afirmaţiile vin după ce Ianukovici s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin, scrie agenţia Reuters.

Între timp, Uniunea Europeană a cerut autorităţilor ucrainene să împiedice folosirea violenţei în Piaţa Independenţei. Pe de alte parte, secretarul de stat american John Kerry a condamnat decizia autorităţilor ucrainene de a răspunde manifestaţiilor paşnice cu buldozere şi bastoane.