Ucraina: Premierul Arseni Iatienuk va raspunde militar tentativelor ruse de anexare a regiunilor proruse din estul tarii

Între timp, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa transmite că este necesară o descentralizare rapidă a Ucrainei.

Astfel, vor fi dimininuate tensiunile separatiste în estul acestei foste republici sovietice, aprecieaza OSCE.

Premierul Ucrainean a trasmis un mesaj prin care a avertizat Rusia, ca Ucriana va raspunde ferm, inclusiv prin mijloace militare, oricărei tentative de cucerire a teritoriului, de trecere a frontierei de către trupe ruse sau de anexare a regiunilor din estul ţării sau altor regiuni.

El a subliniat că problema alipirii Peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia depăşeşte cu mult cadrul relaţiilor ruso-ucrainene şi i-a îndemnat pe occidentali să ‘răspundă în mod adecvat’.

‘Sper ca partenerii noştri europeni să înţeleagă acest lucru. După, va fi prea târziu pentru utilizarea altui tip de sancţiuni’, a conchis premierul Ucrainei Arseni Iaţeniuk.

Uniunea Europeană studiază posibilitatea de a trimite ‘cât mai rapid ‘ o misiune de ‘câteva sute de observatori’ internaţionali în Ucraina.