Ucraina: Persoane inarmate, control asupra unor cladiri oficiale

Premierul republicii Autonome Crimeea a confirmat

In Ucraina, premierul republicii Autonome Crimeea confirmă: persoane înarmate deţin controlul asupra unor clădiri oficiale.

Anterior, agențiile de presă internaționale anunțau că Parlamentul şi Guvernul din Crimeea au fost luate cu asalt de persoane neidentificate.

În Ucraina, întreaga poliţie a fost plasată în stare de alertă – inclusiv forțele speciale după ce persoane înarmate au preluat controlul asupra Parlamentului şi Guvernului Crimeei.

Pe cele două clădiri au arborat steagul Rusiei. Ministrul de Interne a decis încercuirea cartierului în care se află Parlamentul, cu scopul de a evita citez ‘o baie de sânge în rândul populaţiei civile’.

Anterior, o sursă din cadrul Parlamentului declara pentru presa străină că aproximativ 30 de persoane echipate cu arme automate au deschis focul în direcţia clădirii, fără să rănească pe cineva.

Crimeea – această republică autonomă ruso-fonă din Ucraina – este afectată de tensiuni separatiste. O bună parte a localnicilor se opune noii puteri de la Kiev.

Ieri, lângă parlament au avut loc ciocniri între mii de persoane care susțin sau contestă echipa guvernamentală pro-europeană.