Confidenţialitate

UBT Cluj și BC Mureș, înfrângeri în grupele FIBA Europe Cup la baschet masculin

Echipele masculine de baschet U Banca Transilvania Cluj și BC Mureș au pierdut meciurile din etapa a 4-a a grupelor FIBA Europe Cup.

Clujenii au cedat cu 81-86 pe teren propriu cu maghiarii de la Alba Fehervar, în Grupa O. Cel mai bun marcator al UBT-ului a fost Pustozvonov, cu 23 de puncte. Ardelenii au rămas cu 6 puncte, la fel ca Alba Fehervar și Pau Othez, iar BK Pardubice ocupă ultimul loc în grupă, cu 5 puncte. Echipa antrenată de Mihai Silvășan va juca următorul meci în deplasare în Franța, la Pau Orthez, la 18 ianuarie.

BC Mureș a cedat tot acasă, cu 66-88 în fața francezilor de la Elan Chalon, în Grupa K. Mureșenii au pierdut orice șansă de calificare, ocupând ultimul loc în grupă, cu doar 4 puncte, după Elan Chalon, Gaziantep și Sodertalje Kings, iar în următoarea partidă vor merge în Turcia la Gaziantep.

Prima clasată din fiecare dintre cele 6 grupe principale, plus alte două echipe de pe locul al 2-lea cu cel mai bun clasament se vor califica în optimi, unde vor ajunge alte 8 grupări eliminate din Basketball Champions League.

În FIBA Europe Cup a mai participat și Steaua București, care nu a trecut de grupele preliminare. Deasemenea, campioana CSM Oradea joacă în acest sezon în Liga Campionilor la baschet masculin.