Uber reactionează după ce Gabriela Firea a anunţat că vrea să interzică serviciile de ride-sharing

Oficialii Uber România au reacţionat după ce Primarul general al Capitalei a emis un comunicat de presă din care reiese că vrea să interzică Uber şi Taxify.

”Aplicaţiile ca Uber, serviciile de carsharing, de taxi şi transportul în comun constituie, împreună, soluţii care pot duce la reducerea aglomeraţiei, a poluării şi pot rezolva problema parcărilor din Bucureşti. Peste 350.000 de bucureşteni se bazează pe Uber pentru drumurile zilnice şi mii de şoferi parteneri fac un venit în plus, prin intermediul aplicaţiei şi contribuie la bugetul public. Ne dorim să discutăm despre viitorul industriei de transport împreună cu municipalitatea şi cu alţi actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori şi pentru oraş. Credem că dialogul este cea mai bună cale pentru a oferi bucureştenilor cele mai bune servicii de transport ”, au declarat oficialii Uber Romania

Luni, Gabriela Firea s-a întâlnit  cu reprezentantii Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizati din România care reclamă, printre altele, concurența neloială practicată prin sistemele de aplicații online ce oferă servicii ilegale de taximetrie.

Concret, dacă va fi votat proiectul, vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii privind transportul in regim de taxi și ale Codului Fiscal.

Conform noului regulament, operatorii de taxi vor fi obligați să aibă o ținută civilizată, un limbaj adecvat, mașini curate și care să garanteze siguranță cetățenilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS