Confidenţialitate

U BT Cluj – Pau Orthez 79-69

Victorie mare pentru echipa de baschet masculin U BT Cluj în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, 79-69 cu Pau Orthez.
Echipa franceză a suferit în România prima înfrângere în actuala ediției a competiției continentale. Aleksandar Rasici a fost cel mai bun marcator cu 21 de puncte iar ardelenii au fost conduși la pauză cu 39-32. Amintim, în primul meci, U BT Cluj a pierdut în deplasare la Alba Fehervar iar în etapa a 3-a va juca pe teren propriu, la 4 ianuarie, cu BK Pardubice. Câștigătoarea fiecărei grupe și două echipe de pe locul al doilea, cu cele mai bune linii de clasament, se vor califica în optimile de finală ale FIBA Europe Cup, competiție în care participă și BC Mureș, care va juca de la ora 19, acasă, cu Gaziantep din Turcia.
Să mai spunem că U BT Cluj a reîntâlnit-o pe Pau Orthez după 25 de ani. Atunci, în urma unui alt meci din cupele europene, francezii l-au descoperit pe Ghiță Mureșan și l-au transferat la finalul acelui sezon. De acolo , “Big Ghiță” a ajuns în America, unde a devenit cel mai înalt jucător din istoria NBA alături de un alt baschetbalist de 2 metri și 31 de centimetri, sudanezul Manute Bol.