Twitter: Link-urile şi imaginile nu vor mai fi contabilizate în cadrul celor 140 de caractere din fiecare mesaj

Utilizatorii platformei Twitter vor dispune în curând de mai mult spaţiu pentru a-şi redacta mesajele, deoarece link-urile şi imaginile nu vor mai fi contabilizate în cadrul celor 140 de caractere care sunt admise în prezent în fiecare mesaj, potrivit presei americane.

Un mesaj (”tweet”) publicat pe această platformă de microblogging nu poate să depăşească 140 de caractere, iar acest fapt îi obligă pe utilizatori să fie foarte concişi.

Însă acest exerciţiu poate fi o veritabilă problemă, dacă utilizatorii doresc să adauge o fotografie sau un link spre un articol, deoarece îşi ”consumă” astfel o parte importantă din spaţiul disponibil pentru redactarea unui mesaj.

Ei pot avea însă motive de bucurie: potrivit Bloomberg, Twitter ar avea în vedere excluderea link-urilor şi fotografiei din contabilizarea celor 140 de caractere.

Potrivit aceleiaşi surse, noua regulă ar putea fi implementată peste două săptămâni.

Chiar dacă informaţia nu a fost deocamdată confirmată, este posibil ca şi hashtag-urile şi numele utilizatorilor să nu mai fie contabilizate în cadrul celor 140 de caractere admise pentru fiecare mesaj.

Twitter pare să fi găsit astfel o soluţie pentru a evita constrângerea impusă de numărul de caractere, fără să fie abandonată de utilizatorii săi. Această reţea de socializare a analizat pentru o vreme posibilitatea creşterii acestei limite maximale la 10.000 de caractere, cu scopul de a atrage noi utilizatori, dar a renunţat la această iniţiativă, în urma protestelor colective ale utilizatorilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS