Confidenţialitate

Twitter continuă să eticheteze postările lui Trump, în ciuda ordinului semnat de președintele SUA

Twitter continuă să adauge postărilor președintelui Trump etichete care spun dacă frazele postate sunt sau nu adevărate, în ciuda ordinului semnat joi de acesta.

Platforma i-a șters președintelui o postare pentru ”glorificarea violenței”, în care îi numea pe protestatarii din Minneapolis ”huligani”, conform Bloomberg.

În acest moment, în Statele Unite există o lege care protejează platformele de socializare, precum Facebook sau Twitter, de eventuale intervenții împotriva lor ale autorităților pentru ceea ce scriu titularii conturilor.

Ordinul emis de președintele american vizează eliminarea imunității pentru reţele sociale. Practic, acesta vrea ca rețelele să fie responsabile pentru ce scriu utilizatorii.

Donald Trump a emis acest ordin după ce Twitter i-a marcat o postare ca potențial înșelătoare, atașând și un link de verificare.

Marcajul indica faptul că preşedintele face afirmaţii false când spune că votul prin corespondenţă ar putea duce la fraude masive.

Aseară, liderul de la Casa Albă a declarat că rețelele sociale au o “putere necontrolată” de a cenzura şi a restricţiona informaţiile pe platformele lor şi acţionează ca un “editor cu un punct de vedere politic”.

În dispută a intervenit și preşedintele Facebook, Mark Zuckerberg.

El a declarat, într-un interviu acordat postului CNBC, că marile grupuri care deţin reţele de socializare nu ar trebui să se poziţioneze ca arbitri ai discursului politic online.