SUA: Noi proteste la Minneapolis și în mai multe orașe, după uciderea unui bărbat de culoare | VIDEO

Confruntări violente între protestatari și polițiști, pentru a doua zi la rând, în oraşul american Minneapolis, în urma decesului unui bărbat de culoare, provocat de un polițist, potrivit BBC.

Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene, în timp ce protestatarii au aruncat cu pietre şi au pulverizat graffiti, iar mai multe magazine au fost jefuite.

La Minneapolis, protestatarii au pătruns într-o secție de poliție și au incendiat-o. 

Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, a mobilizat joi trupele gărzii naţionale a statului, declarând situaţia o „urgenţă pe timp de pace”.

Proteste au fost, de asemenea, la Chicago, Los Angeles şi Memphis.

Cel puțin 7 persoane au fost împuşcate și multe altele au fost rănite la Louisville, în statul Kentucky.

S-a întâmplat în urma confruntărilor dintre poliția locală și protestarii care au ieșit în stradă după ce o femeie afro-americancă a fost ucisă de forţele de ordine.

Breonna Taylor a fost împuşcată mortal în apartamentul său în luna martie, de un polițist care căuta droguri. Ulterior, la percheziție, politia nu a gasit stupefientale căutate.

Primarul din Minneapolis, Jacob Frey, a cerut miercuri deschiderea unei anchte penale împotriva poliţistului care a fost filmat în timp ce l-a imobilizat pe bărbatul de culoare punându-i un picior în jurul gâtului până când acesta a murit. Patru poliţişti implicaţi în incident au fost deja concediaţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS