Zuckerberg, Facebook: Platformele de socializare nu ar trebui să fie „arbitri ai adevărului”

Preşedintele Facebook declară că marile grupuri care deţin reţele de socializare nu ar trebui să se poziţioneze în ceea ce privește discursul politic online, în contextul în care preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va reglementa acest sector.

„Nu cred că Facebook sau platformele de internet în general ar trebui să fie arbitri ai adevărului”, a spus Mark Zuckerberg într-un interviu pentru postul de televiziune CNBC, adăugând că este o „linie periculoasă”.

Donald Trump a avut o reacţie furioasă la adresa Twitter, reţeaua rivală a Facebook, după ce platforma le-a cerut utilizatorilor să verifice informațiile în legătură cu una dintre postările preşedintelui, prin care acesta îşi exprima opoziţia faţă de votul prin corespondenţă, pe motiv că ar permite fraude masive.

Menţiunea indica faptul că liderul de la Casa Albă face afirmaţii false, în contextul unei dispute între democraţi şi administrația republicană în legătură cu extinderea posibilităţilor prin care populaţia să îşi exprime votul în acest an electoral pe fondul pandemiei.

Donal Trump a susţinut că vocile conservatoare sunt reduse la tăcere şi, dacă acest lucru continuă, a ameninţat că va „reglementa ferm sau chiar va închide” reţelele de socializare.

Mark Zuckerberg a spus că, deşi Facebook nu vrea „să stabilească ce este adevărat şi ce este fals” în privinţa discursului politic, compania are limite, în special în privinţa informaţiilor medicale false, suprimarea votului sau înşelătoriile.

„Există limite şi le vom aplica (…) Dar cred că, în general, trebuie să permitem existenţa cât mai multor voci posibile, şi să acordăm un respect special discursului politic”, a mai spus acesta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS