Twitter a dublat numărul de caractere permise pentru un mesaj

Twitter a dublat numărul de caractere permise pentru un mesaj, de la 140 la 280, schimbare care are ca scop atragerea mai multor utilizatori.

Am mărit numărul limită de caractere! Vrem ca toată lumea să se poată exprima mai ușor și mai rapid”, a postat compania pe contul său de Twitter, marți.

Jack Dorsey, fondatorul rețelei, a ales un anunț mai scurt: „140+140!”.

Utilizator pasionat al rețelei, președintele american, Donald Trump, a inaugurat deja noul format cu un mesaj de 216 caractere despre discursul ținut în timpul vizitei sale în Coreea de Sud.

„Scopul nostru este să mărim numărul de caractere, păstrând în continuare viteza și concizia care au consacrat Twitter”, au explicat reprezentanții rețelei sociale care a testat recent modificarea pe conturile câtorva utilizatori.

Testele fiind considerate reușite, „lansăm schimbarea în toate limbile” cu alfabet latin pentru care limita de 140 de caractere era problematică, spre deosebire de japoneză, coreeană sau chineză, limbi mai compacte, potrivit Twitter.

Compania a ajuns la concluzia că limita de 140 de caractere îl face pe utilizator să piardă timpul modificând sau editând mesajul, cu riscul de a renunța de tot la a mai utiliza Twitter.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS