Confidenţialitate

TVA de 5% pentru livrarea de energie termică, în lunile de iarnă, pentru populație și instituții publice, a anunțat premierul Ciucă | AUDIO

Guvernul aprobă reducerea TVA la 5% pentru livrarea de energie termică, în lunile de iarnă, a precizat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guvern de vineri. Timp de 5 luni pe an, din noiembrie până în martie se va aplica TVA redus la energia termică.

„Vom stabili ca, de la 1 ianuarie, să fie aplicată cotă a taxei pe valoare adaugată de 5% pentru livrarea de energie termică, atât pentru populație cât și pentru școli, spitale și alte instituții publice. Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă, pentru atenuarea impactului creșterii prețurilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru a încuraja achiziția de noi locuințe, va fi mișcorată taxa pe valoare adăugată la 5 % în cazul apartamentelor a căror valoare se situează între 90.000 și 140.000 de euro:

„În completarea programului Prima Casă stabilim o cotă redusă de TVA de 5% a unei singure locuințe a cărei valoare depășește suma de 450.000 de lei dar nu depășește suma de 700.000 de lei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Nicolae Ciucă a mai anunțat că Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru microîntreprinderi de la 1 milion de euro la 500 de mii, măsură care ar fi obligat mai multe companii mici din România să plătească impozit pe profit de 16 la sută.

Sursa foto: Captură video Facebook / Guvernul României

Citește și: Punctul de pensie va crește cu 10% iar alocația pentru copiii până în 2 ani se va dubla, a anunțat premierul Ciucă | AUDIO