Confidenţialitate

Punctul de pensie va crește cu 10% iar alocația pentru copiii până în 2 ani se va dubla, a anunțat premierul Ciucă | AUDIO

Guvernul s-a reunit în ședință,miercuri, pentru a aproba majorarea pensiilor și a alocațiilor pentru copii.

Punctul de pensii va crește cu 10%, a spus premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de la Palatul Victoria:

„Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10% începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 lei. Decidem, deasemenea, creșterea indemnizațiie sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1.000 de lei începând cu anul 2022.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru copiii până în 2 ani, alocația se va dubla, iar pentru ceilalți majorarea va fi cu aproape 30 de lei, a mai anunțat premierul:

„Alocația de stat pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități. Deasemenea, alocația de stat va crește la 243 lei pentru copiii cu vârstă între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prim-ministrul a mai spus că persoanele cu dizabilități vor primi o indemnizație suplimentară, ce se acordă o singură dată, în luna ianuarie.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Vicepreședintele Comisiei Europene: Nu recomandăm renegogierea PNRR. Reacția, după ce PSD susține că planul trebuie rediscutat | AUDIO