Confidenţialitate

TV5MONDE susține două producții prezentate în Cannes anul acesta (P)

Filmul tunisian ”Weldi – mon cher enfant” și documentarul-eveniment ”La traversée” sunt cele două filme susținute de TV5MONDE și selecționate anul acesta la Festivalul de la Cannes, care se desfășoară până pe 19 mai.

Canalul cultural francofon mondial a susținut producția filmului tunisian ”Weldi – mon cher enfant”, în regia lui Mohamed Ben Attia și prezentat în cadrul Quinzaine des Réalisateurs. Filmul va fi lansat în cinematografele din Franța în 21 noiembrie.

În filmul ”Weldi – mon cher enfant”, Riadh se pregătește să se retragă din viața sa de șofer în portul Tunis. Are o familie unită și frumoasă alături de Nazli, soția sa, și de Sami, singurul lor copil, ce se pregătește să dea bacalaureatul. Migrenele repetate ale lui Sami îi îngrijorează pe părinți. În momentul în care Riadh crede că fiul său se vindecă, acesta dispare.

”Weldi – mon cher enfant” este o coproducție Nomadis image, les Films du Fleuve – casa de producție a Fraților Dardenne, Tanit Film și Arte, distribuită de BAC Film, Mad Solutions, Imagine, Ciné 7ème art.

La 50 de ani de la evenimentele din Mai 68, ”La traversée” este un documentar eveniment, regizat de Romain Goupil și pre-cumpărat de TV5MONDE, prezentat publicului printr-o proiecție specială, în cadrul Selecției Oficiale a Festivalului de la Cannes.

Un road movie despre identitatea franceză, dezbătută de un gânditor: Daniel Cohn-Bendit. Acesta din urmă decide să plece într-o călătorie prin care să descopere “adevărata Franță”. Să o asculte, să îi audă batăile interioare, în acest moment crucial al campaniei prezidențiale care are loc în Franța.
La traversée este produs de Siècle Productions.

Festivalul de la Cannes se încheie sâmbăta aceasta prin anunțarea palmarestului de anul acesta, însă filmele de Cannes, documentarele despre istoria cinematografiei franceze și portretele cineaștilor prezenți la Cannes continuă la TV5MONDE:

L’invité – continuă până vineri, 26 mai, de la 19:30.
Ava – 21 mai, de la 00:00.
Chouf – 20 mai, 22:00 | 25 mai, 19:40 | 29 mai, 00:15.
Un jour un destin: Bernard Blier – 29 mai, 19:40.
Voyages à travers le cinéma français – 24 și 31 mai, 19 :40
Stupéfiant ! – 22 mai, 19:40 | 26 mai, 15:00.

Grila integrală de emisiuni TV5MONDE din luna mai poate fi găsită pe site-ul TV5MONDE România și pe pagina de facebook a TV5MONDE România.

Despre TV5MONDE

TV5MONDE este canalul internațional al francofoniei ce difuzează în România programe exclusive cu subtitrare în limba română: filme recent premiate, cinema clasic, documentare ample (de istorie, cultură, descoperiri), emisiuni art de vivre și de savoir faire (de gastronomie, design, călătorii), seriale originale, precum și producții de divertisment (jocuri televizate, muzică), emisiuni pentru copii și magazine care acoperă în profunzime actualitatea internațională.

Cu o rețea mondială de 11 canale distincte (9 generaliste, regionalizate și 2 tematice, online), ce ajung în 354 milioane de cămine, din 198 de țări, pe toate platformele, cu programare localizată subtitrată în 12 limbi, TV5MONDE se adresează vastei comunități francofone globale, precum și mediului cultural și de afaceri. România este a treia țară, ca audiență, pe plan mondial, după Franța și Republica Congo, cu peste 7 milioane de cămine românești.