Tururi inedite în Paris, de la degustări de brânză la plimbări în costume de epocă

În general, turiștii care vizitează Parisul profită de cele câteva zile ale sejurului pentru a bifa obiectivele principale: Luvru, Notre-Dame, Turnul Eiffel, Basilica Sacre-Coeur, Cartierul Latin și lista poate continua. De cele mai multe ori, turul e făcut pe fugă, pentru a vedea cât mai multe lucruri într-un timp scurt. Dar pe lângă turul clasic al Parisului, turiștii pot descoperi Orașul Luminilor și altfel.

 

De pildă, toată lumea a auzit de celebrele bateaux-mouche, acele vaporașe cu care te plimbi pe Sena, în timp ce un ghid îți explică ce palate, muzee și biserici vezi de o parte și de alta a fluviului. Turul obișnuit durează aproximativ o oră. Însă, dacă vrei mai mult de atât, poți lua cina la bordul unui bateaux-mouche în timp ce asculți muzică live. Pachetul minim costă 60 de euro de persoană.

bateaux mouche

Pe de altă parte, nu trebuie să dai niciun ban pentru a vedea filme în aer liber în Paris. Proiecțiile sunt programate în weekenduri, vara, în Montmartre, romanticul cartier construit în jurul Bisericii Sacre-Coeur.

 

O altă propunere inedită vine din partea agențiilor locale de turism, care organizează tururi gastronomice. Turiștii pot merge pe traseul celor mai bune patiserii din oraș, pot face degustări de brânză, pot lua lecții de gătit de la chefi renumiți sau pot opta pentru un tur al cofetăriilor unde se fac cei mai buni macarons și chiar pentru un tur al produselor fără gluten.

bleu blanc rouge macarons francais

O altă idee inedită vine de la o firmă pariziană de taxi, care organizează un tur pentru cei care vor să fie prinți ori prințese pentru o zi. Astfel, intri pe site-ul firmei și îți alegi de acolo o ținută a la Belle Epoque. Un taxi îți va aduce ținuta, te vei îmbrăca în mașină și, costumat astfel, vei porni spre principalele obiective din Paris. La Luvru, Versailles sau în Grădinile Luxembourg, vei coborî din taxi și vei face fotografii, cu care te poți lăuda toată viața.

 

Articole Similare