Confidenţialitate

Turoperatori: Vacanțele în Istanbul, afectate pe termen scurt de explozia din cartierul Sultanahmet

Turcia este una dintre destinațiile preferate ale românilor. Cei mai mulți aleg să-și petreacă vacanțele de vară în stațiuni de litoral precum Antalya sau Bodrum, însă câteva mii vizitează și Istanbulul în cadrul vacanțelor de tip city-break.

 

Agențiile de turism care vând această destinație cred că în perioada imediat următoare românii care plănuiau să viziteze Istanbulul se vor orienta spre o altă destinație. Așa s-a întâmplat și după atentatele de la Paris din noiembrie 2015, amintește Manuela Melinescu, reprezentant Vola.ro.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe de altă parte, românii aflați în acest moment în Istanbul au contactat agențiile de turism de la care și-au cumpărat pachete, solicitându-le întoarcerea acasă. Șeful Paravion.ro, Remus Vișan, ne-a declarat că agenția caută variante pentru retur.

 

Să mai spunem că un bilet de avion pe ruta București-Istanbul la sfârșitul lunii februarie costă aproximativ 100 de euro de persoană, iar o vacanță city-break – cu trei nopți de cazare la un hotel de trei stele plus biletul de avion – costă în luna martie 139 de euro de persoană.