Turoperatori: Vacanțele în Istanbul, afectate pe termen scurt de explozia din cartierul Sultanahmet

Turcia este una dintre destinațiile preferate ale românilor. Cei mai mulți aleg să-și petreacă vacanțele de vară în stațiuni de litoral precum Antalya sau Bodrum, însă câteva mii vizitează și Istanbulul în cadrul vacanțelor de tip city-break.

 

Agențiile de turism care vând această destinație cred că în perioada imediat următoare românii care plănuiau să viziteze Istanbulul se vor orienta spre o altă destinație. Așa s-a întâmplat și după atentatele de la Paris din noiembrie 2015, amintește Manuela Melinescu, reprezentant Vola.ro.

 

 

Pe de altă parte, românii aflați în acest moment în Istanbul au contactat agențiile de turism de la care și-au cumpărat pachete, solicitându-le întoarcerea acasă. Șeful Paravion.ro, Remus Vișan, ne-a declarat că agenția caută variante pentru retur.

 

Să mai spunem că un bilet de avion pe ruta București-Istanbul la sfârșitul lunii februarie costă aproximativ 100 de euro de persoană, iar o vacanță city-break – cu trei nopți de cazare la un hotel de trei stele plus biletul de avion – costă în luna martie 139 de euro de persoană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS