Turnul TVR, luminat în semn de apreciere a celor care luptă cu noul coronaviru

Turnul televiziunii publice va fi luminat, începând de duminică, în fiecare seară, în semn de preţuire pentru eforturile depuse de cei care formează “prima linie” în lupta împotriva noului coronavirus.

“Cu devotament şi spirit de sacrificiu, sunt prezenţi zilnic la datorie, muncind în condiţii dificile şi asumându-şi riscuri pe care puţini dintre noi ni le-am asuma. Li se spune ‘cei din linia întâi’. Cadre medicale, poliţişti, pompieri, militari, jandarmi – cu toţii sunt conştienţi de rolul lor şi îl îndeplinesc aşa cum pot mai bine. În semn de respect pentru cei care îşi riscă propria viaţă în lupta contra cronometru de a salva alte vieţi, clădirea simbol a Turnului Televiziunii Române va fi luminată în fiecare seară, începând de duminică, 12 aprilie”, potrivit unui comunicat al TVR.

Proiectul este realizat în colaborare cu artistul Sergiu Doroftei, care s-a alăturat demersului din dorinţa de a-şi exprima astfel şi în mod personal recunoştinţa. Absolvent al Universității de Arte din București și fost angajat al TVR, Sergiu Doroftei este activ pe scena locală de artă contemporană, având o experiență de 15 ani în domeniul video.

În lume, clădiri emblematice, precum Empire State Building din New York, sau faimosul Tour Eiffel au omagiat eforturile cadrelor medicale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS