Turnul Eiffel, închis din cauza incidentelor de la Finala Campionatului European de Fotbal

Turnul Eiffel din Paris este închis publicului, luni, ca urmare a incidentelor provocate de suporteri în zonă în seara precedentă, când naţionala Franţei a fost învinsă de Portugalia, scor 1-0, în finala Campionatului European de fotbal, informează Le Figaro.

Societatea care administrează Turnul Eiffel, a anunţat că obiectivul nu poate fi deschis “în condiţii corecte de securitate”.

Duminică seară, la Paris au avut loc mai multe incidente, numeroşi suporteri încercând să pătrundă în zona pentru fani aflată lângă Turnul Eiffel, care fusese închisă la ora locală 19.00 deoarece era plină de oameni. Unii fani au aruncat cu diverse obiecte şi au incendiat pubele, scutere şi chiar o maşină. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Peste 90.000 de persoane au intrat în fan zone-ul din Paris, duminică seară, în mai puţin de trei ore. Anunţul închiderii zonei a provocat furia suporterilor care nu apucaseră să intre. Fanii au atacat maşini, iar unul dintre şoferi, panicat, a lovit două persoane, una ajungând la spital.

Peste şapte milioane de persoane au vizitat Turnul Eiffel în 2015. Media zilnică de vizitatori este de 15.000 până la 20.000.

Reprezentativa Portugaliei a învins, duminică, pe Stade de France, cu scorul de 1-0 (0-0), după prelungiri, selecţionata Franţei, şi a câştigat Campionatul European de Fotbal pentru prima oară în istorie. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Eder, în minutul 109.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS