Confidenţialitate

Turneul „Pianul Călător”, în aer liber în mai multe orașe ale țării

Pianistul Horia Mihail pornește la drum în turneu naţional pentru a zecea oară. „Pianul călător” va cânta în 2020 în aer liber, iar concertele au loc între 24 iunie şi 5 iulie.

Pianistul Horia Mihail va cânta în aer liber, online şi on air, pentru un public dornic de emoţie live după o primăvară îngheţată, care aşteaptă ca muzica clasică să revină la viaţă.
Horia Mihail va cânta din 24 iunie în întreaga ţară, cu un repertoriu marcând aniversarea Beethoven 250, pe clapele pianului călător.

Concertele au loc între 24 iunie şi 5 iulie, în aer liber, în mai multe oraşe din ţară, unele dintre acestea gazde ale pianelor călătoare.

Anul acesta, turneul „Pianul călător” a ajuns la ediţia cu numărul 10, aşa cum era poate greu de prevăzut atunci când a început totul, în 2011, pornind de la o poveste găsită în cărţile de istoria muzicii, cea a turneului lui Franz Liszt din 1846-1847 prin ceea ce avea să devină mai târziu România. Începând din 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns. Acum, pianele călătoare sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman, dar drumul lor a fost mai lung.

„Pianul călător a reprezentat practic o reinventare a mea din punct de vedere profesional şi nu numai, fiindcă, dacă îmi aduc bine aminte, în 2010, înainte de prima ediție a Pianului călător, aveam la activ un singur recital solo într-o perioadă de 10 ani, poate chiar şi mai mult de 10 ani. Așa că a fost în primul rând o provocare pe care am acceptat-o şi care s-a dezvoltat în timp într-un fel de a fi din punct de vedere profesional. Mai mult decât atât, Pianul călător a devenit un brand, apreciat de tot mai mulți oameni, lucru care m-a făcut să îmi dau seama că ceea ce facem este bine. Categoric a existat acel moment de creștere, plecând de la idee până la realizarea primului turneu. Până la urmă, turnee se tot fac si s-au tot făcut. Este vorba de un concept puţin altfel decât ceea ce făceau pianiștii sau muzicienii în general”, arată într-un comunicat artistul.

Concertele vor avea loc miercuri, 24 iunie – la Caracal, duminică, 28 iunie – la Alba Iulia, luni, 29 iunie – la Deva, mercuri, 1 iulie – în Bucureşti, joi, 2 iulie – la Sibiu, vineri, 3 iulie – în Bucureşti, sâmbătă, 4 iulie – la Tulcea și duminică, 5 iulie – la Constanţa.

Sursa foto: Facebook Pianul Calator