Turiştii se pot plimba cu Trenul Papilor şi pot vizita Grădinile Vaticanului

De sâmbăta trecută, turiştii care ajung la Roma vor putea să călătorească un un tren istoric din vechea gară a Statului Vatican. Recent, Papa Francisc a spus că are atâtea lucruri de făcut la Roma, încât nu are timp să se plimbe. Nici cu Trenul papal, nici în minunatele Grădini ale Vaticanului. Aşa că le-a pus la dispoziţia turiştilor. Până acum – nu se puteau vizita prea multe în zona Reşedinţei papale, cu atât mai puţin, reşedinţa în sine. Trenul papal pleacă în fiecare sâmbătă din gara San Pietro, din Roma, la ora 10.57. Locomotiva şi cele 6 vagoane părăsesc după 1 minut şi jumătate teritoriul Vaticanului şi pătrund apoi pe reţeaua feroviară naţională. Călătoria durează o oră, mers molcom, de-a lungul anticei Via Appia spre Munţii Albano.

Vagoanele trenului sunt din anii 40, iar locomotiva cu abur din 1915. Viteza e de maxim 80 de kilometri pe oră. Odată ajunşi la destinaţie, se poate vizita Castelul GANDOLFO, adică reşedinţa de vară a papilor, Grădinile Vaticanului, care se întind pe aproape 20 hectare şi sunt întreţinute de 30 de grădinari, iar în Palat – curtea interioară, holuri, o galerie cu portretele Papilor, precum şi terasa panoramică.

Un bilet de tren, care include şi intrarea la reşedinţa papală costă 40 de euro. Iar un tur complet, cu ghid audio durează o oră. Însă, ne putem petrece toată după-amiaza în zonă, pentru că trenul porneşte înapoi spre Roma la ora 18.

Articole Similare