Turiștii pot schia în weekend în toate stațiunile de pe Valea Prahovei

Turiștii care vor merge în acest weekend pe Valea Prahovei vor putea schia în toate cele trei stațiuni, respectiv Sinaia, Bușteni și Azuga, stratul de zăpadă ajungând în unele zone la o grosime de până la o jumătate de metru.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Primăria Sinaia, în această stațiune vor putea fi practicate sporturi de iarnă la Cota 2000, pe pârtiile de altitudine din Valea Soarelui și Valea Dorului, acestea fiind singurele amenajate, stratul de zăpadă ajungând în unele zone la o grosime de 40-50 de centimetri.

De asemenea, se va putea schia și în Bușteni, pe pârtia Kalinderu I, însă condițiile de practicare a sporturilor de iarnă nu sunt foarte bune, deoarece stratul de zăpadă este subțire în partea superioară a pârtiei.

Potrivit reprezentantului domeniului schiabil Azuga, Vasile Richea, în această stațiune se schiază în continuare în condiții bune pe pârtiile Cazacu Începători și Cazacu Variantă, unde stratul de zăpadă măsoară între 25 și 30 de centimetri.

Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia în acest weekend și pe pârtia Sorica din Azuga, aceasta nefiind însă amenajată, stratul de zăpadă naturală netasată variind pe toată lungimea pârtiei.