Turiștii pot încerca un nou drum spectaculos: TransRarăul

Drumul, inaugurat recent, străbate Masivul Rarăul.

După celebrele trasee TransFăgărășan și TranAlpina, turiștii pot încerca un alt drum spectaculos, de data aceasta pe plaiurile Moldovei. A fost botezat Trans-Rarăul sau Drumul Comorilor. Este un traseu care străbate, practic, Masivul Rarău și a fost inaugurat în urmă cu câteva zile de autoritățile din Suceava.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că Trans-Rarăul a fost creat pe structura unui drum accidentat, care nu mai fusese asfaltat de la Revoluția din 89. Acum, se poate circula cu orice tip de mașină, însă trebuie respectate indicatoarele rutiere privind viteza. Pe anumite porțiuni, nu se poate circula cu mai mult de 30 km/h.

Cei care vor să facă o pauză se pot opri la una dintre structurile de cazare aflate de-a lungul traseului. Sunt hoteluri și pensiuni în care turiștii sunt așteptați cu drag.

Mai mult, anul viitor, autorităților vor să construiască pe munte două puncte de belvedere: atunci când e senin, de pe Rarău se pot zări Ceahlăul, Giumalăul și Pietrosul Bistriței.