Turiștii care au ales litoralul românesc de 1 Mai au parte de concerte, spectacole și diverse parade

35.000 de turiști sunt așteptați în acest weekend pe litoral. Cei mai mulți au ales stațiunea Mamaia, unde gradul de ocupare este de 100 la sută.

Special pentru ei, au fost pregătite concerte, la un festival de artă și pescuit, o paradă a mașinilor și diverse expoziții.

 

         Sezonul estival debutează cu o paradă a mașinilor, programată între orele 16.00 și 19.00, pe traseul Mamaia-Constanța. Turiștii vor putea admira mașini retro, modele de autobuze etajate și diverse motociclete. Evident, cei care aleg Mamaia vor fi nelipsiți din cluburi, unde au loc petreceri și concerte.

La Limanu, lângă Mangalia, va avea loc Yacht Party: sunt programate plimbări pe mare, cu yachtul, pentru 200 de persoane.

În Eforie Sud, până pe 3 mai, are loc un târg al colecționarilor de antichități, iar în Eforie Nord, turiștii pot alege plimbările cu vaporul pe mare, degustări de vinuri sau pot merge la un concert Trupa Veche.

La Năvodari, își dau întâlnire diverse ansambluri de muzică populară, atât din România, cât și din Bulgaria. Iar în Vama veche, are loc Fisheye Fest, un festival de artă și pescuit.

La Neptun, până pe 3 mai, sunt așteptați iubitorii de salsa, la un festival internațional dedicat acestui dans. În Constanța, primăria le va oferi gratuit pensionarilor mici și bere, în trei locuri din oraș, unde au loc și spectacole de muzică populară.

Autobuzele etajate vor circula pe litoral, la un interval de 45 de minute, între orele 10.00-20.00. Prețul unui bilet este de 5 lei. Cei care aleg telegondola din mamaia vor plăti 20 de lei.

200 de jandarmi și 400 de polițiști vor fi pe litoral pentru a se asigura că nu au loc incidente.