Turism în Republica Moldova: Cu pluta pe Nistru, un proiect inedit lansat de ANTREC Moldova

Turiștii își pot petrece vacanța în pensiunile deschise în dreapta și în stânga Nistrului.

Recent, Republica Moldova a fost inclusă într-un clasament al ţărilor frumoase, dar care atrag puțini turişti. Topul a fost realizat de Organizaţia Mondială a Turismului, care apreciază în special obiectivele istorice din Moldova, mănăstirile săpate în stâncă şi vinurile moldoveneşti, precum și peisajele naturale.

Autoritățile din turismul moldovenesc încearcă să-i atragă pe turiștii străini punând în evidență tocmai aceste atu-uri ale Moldovei. Anul acesta au lansat un program prin care turiștii sunt invitați să descopere satele aflate de o parte și de alta a Nistrului. În stânga și în dreapta râului, au fost deschise zeci de pensiuni în care turiștii sunt așteptați cu brațele deschise și cu mâncare bună.

În cele mai multe cazuri, pensiunile sunt mai degrabă case țărănești, cu covoare țesute și oale de lut pe masă. Tocmai de aceea, este o experiență autentică pentru orice turist.

Autoritățile din turismul moldovenesc dau asigurări că, în ciuda declarațiilor făcute de unii lideri de la Tiraspol, vacanța lângă Nistru este sigură.