Turda a câștigat o competiție europeană privind dezvoltarea mobilității urbane

Municipiul Turda a câștigat o competiție europeană la Bruxelles care vizează dezvoltarea mobilității urbane.

Din 2500 de orașe participante, Turda a luat premiul cel mare, depășind în finală orașe ca Milano sau Manchester.

Mobilitatea urbană ține de modul în care locuitorii unui oraș se pot deplasa cât mai eficient în localitatea respectivă, iar Turda a propus un plan de mobilitate cu sisteme integrate de transport urban ecologic.

În planul orașului e trecut sistemul integrat de transport public “verde”, cu parcări inteligente și utilizare în comun a autovehiculelor.

Practic, cu un singur card, spun autoritățile din Turda, orice persoană va putea utiliza bicicletele, iar apoi un autobuz electric.

Dezvoltarea orașului e prevăzută pe termen lung, până în 2030, printr-un portofoliu în care au fost trecute proiecte în valoare de aproape 130 de milioane de euro pentru îmbunătățirea transportului public local, a infrastructurii rutiere și a dezvoltării infrastructurii pietonale.

În acest an, Turda a depus spre finanțare europeană nerambursabilă proiecte în valoare de 32 de milioane de euro – transmite corespondentul Europa FM, Cătălin Suciu.

„Am câştigat!!! Turda a obținut locul 1 în competiția SUMP AWARDS, pentru cel mai bun plan de mobilitate urbană durabilă, la nivel european. A fost o competiție strânsă, între 2.500 de oraşe, în finala ajungând Turda, Manchester şi Milano. În această seară la Bruxelles a avut loc ceremonia în care au fost anunțați şi premiați câştigătorii, iar noi suntem campionii Europei! Mulțumesc întregii echipe! Este un real succes, o foarte mare realizare! Turda este din nou în prim plan la nivel internațional!”, a scris miercuri seară, pe Facebook, Cristian Matei, primarul din Turda.

“Sustainable Urban Mobility Planning – SUMP – Award” , competiția câștigată de Turda, se află la a șasea ediție.

Anul trecut, orașele nominalizate au fost Bruxelles, Budapesta și Stockholm, iar câștigător a fost desemnat Bruxelles-ul.

Foto: primariaturda.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS