Confidenţialitate

Turcia și Italia vor să găzduiască împreună Campionatul European de Fotbal din 2032 | AUDIO

Turcia și Italia vor să găzduiască împreună Campionatul European din 2032 iar candidatura comună a fost validată de UEFA. Forul fotbalistic continental spune că va analiza cererea.

Federația Turcă de Fotbal și-a retras candidatura pentru a organiza de una singură Euro 2028, iar în schimb vrea să organizeze altături de Italia ediția Europeanului din 2032. UEFA a validat candidatura comună și spune că cererea va intra în etapa de evaluare şi examinare din partea Comitetului Executiv al forului continental.

După retragerea proiectului Turciei pentru Euro 2028 candidatura comună formată din Anglia, Irlanda de Nord, Republica Irlanda, Scoţia şi Ţara Galilor rămâne singurul proiect depus pentru ediția de peste 5 ani.

Desemnarea ţărilor care vor găzdui cele două ediţii ale Campionatului European de fotbal va avea loc pe 10 octombrie. Ediția de anul viitor va fi organizată de Germania.

În 2021 turneul final european, amânat cu un an din cauza pandemiei, a fost găzduit de orașe de pe întreg teritoriul  Europei, inclusiv de București.

Foto: Shutterstock

Citește și: Slovacia introduce controale la granița cu Ungaria