Turcia: Revenit din strainatate, premierul Erdogan spune ca nu va ceda la presiunea strazii

Liderul guvernului de la Ankara a cerut încetarea acțiunilor de stradă.

Mii de protestatari s-au adunat, aseară, în Piaţa Taksim din Istanbul, locul a cărui reamenajare de către autorităţi a fost scânteia demonstraţiilor care au cuprins – în ultima săptămână – Turcia.

Separat, tot la Istanbul, numeroși susținători ai premierului l-au așteptat la revenirea sa dintr-un turneu în Africa maghrebiană.

Recep Tayyip Erdogan a cerut încetarea acțiunilor de stradă ale oponenților, care în opinia sa au devenit acte de huliganism, și a precizat că nu va ceda la presiunea străzii.

Autorităţile de la Bucureşti continuă să urmărească îndeaproape evoluţia protestelor de stradă din Turcia. Ministerul de Externe spune că că singura solicitare de asistenţă primită de consulatul nostru la Istanbul a venit din partea unui grup de turişti, care a cerut sprijin să găsească un alt hotel întrucât cel în care primise inițial cazarea era prea aproape de zonele cu proteste.

Asociaţiile patronale spun că protestele n-ar trebui să ne strice planurile de vacanţă. Potrivit ANAT, destinaţiile pentru care optează adesea românii – Antalia, Bodrum, Kusadasi – nu sunt afectate.