Confidenţialitate

Turcia: Mâine are loc turul doi al alegerilor prezidențiale | AUDIO

Mâine are loc în Turcia turul doi al alegerilor prezidențiale. Actualul președinte, Recep Tayyp Erdogan, participă, pentru  prima oară în 20 de ani de când este la putere, la un al doilea tur de scrutin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În primul tur de scrutin, Erdogan a adunat 49.52% din voturi, devansându-l cu câteva procente pe contracandidatul său social democrat, Kemal Kî lî cidarolu, care a obținut 44.88%. Acesta a candidat ca reprezentnant al unei coaliţii de şase partide de opoziţi

Deși a sfidat sondajele, sunt motive de îngrijorare pentru Erdogan. Faptul că nu a obținut peste 50 de procente arată o scădere a popularității sale, dar și a partidului Justiție și Dezvoltare.

Electoratul din Turcia votează în cadrul unora dintre cele mai importante alegeri din istoria modernă de 100 de ani a ţării, alegeri care l-ar putea înlătura pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan după două decenii petrecute la putere, notează Reuters.

Aceste alegeri prezidențiale vor decide nu doar cine va conduce Turcia, ci şi cum va fi guvernată ţara, care vor fi prioritățile economice şi care va fi politica sa externă.

 

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SUA: Un bărbat de 55 de ani a fost eliberat după 33 de ani de închisoare, condamnat pe nedrept | AUDIO