Confidenţialitate

Fără pașaport în Turcia, cel mai probabil de la 1 iunie. Vicepeședintele ANAT, Adrian Voican: „Am o confirmare din partea domnului ministru că azi se semnează un acord” | AUDIO

Asociația Națională a Agențiilor de Turism a primit confirmarea de la ministrul Turismului, aflat azi în Turcia alături de premier, privind măsura luată prin decretul președintelui turc. Ministrul a precizat că, astăzi, va fi semnat un acord între Turcia și România. Data exactă de la care vom putea merge în Turcia doar cu buletinul ar urma să fie prevăzută în acest document.

Vicepeședintele ANAT, Adrian Voican: „Am o confirmare din partea domnului ministru că azi se semnează un acord prin care, într-adevăr, Turcia va permite turiștilor români să circule liber ca în UE”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vicepeședintele ANAT, Adrian Voican: „M-am întâlnit ieri cu domnul ministru Radu Oprea la eveniment – spunea că pleacă cu primul ministru în Turcia. E o surpriză și pentru mine, dar am o confirmare din partea domnului ministru că azi se semnează un acord prin care, într-adevăr, Turcia va permite turiștilor români să circule liber ca în Uniunea Europeană, doar pe baza buletinului, a cărții de identitate și să nu mai fie nevoie de pașaport”.

Iorgu Ianuși: O măsură care se va aplica de la 1 iunie?

Vicepeședintele ANAT, Adrian Voican: „Vom vedea când apare actul semnat. Va apărea în cursul zilei de azi. După-amiaza înțeleg că se semnează acest protocol. Eu nu pot decât să mă bucur”.

Adrian Voican: „Cifrele diferă” / „Una este să numeri turiștii români la graniță, la sosiri și alta să-i numeri în hotel să vezi că se cazează”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foarte mulți români merg în vacanță anual în Turcia, fie în city-break-uri în orașe, fie în vacanțe de vară, cu familia, în stațiuni precum Antalya, Bodrum, Belek și Kușadasî.

„Cifrele diferă. Dacă întrebi touroperatorii de avion din România o să spună între 250 și 400 de mii de români. Dacă întrebi turcii, ei zic că depășim un milion. Depinde fiecare cum numără. Una este să numeri turiștii români la graniță, la sosiri și alta să-i numeri în hotel să vezi că se cazează. Și de câte ori îi numeri? Dacă stau în 7 locuri îi numeri de 7 ori? E mai complicat cu statistica, dar în principiu sunt Turcia alături de Bulgaria și Grecia – top destinații internaționale pentru cei care călătoresc în afara României”, a mai spus vicepeședintele ANAT, Adrian Voican.

Adrian Voican: Odată cu intrarea României și Bulgariei în AirSchengen, foarte mulți turiști se gândesc să vină

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Turiștii străini, mai ales din zone îndepărtate, sunt interesați să vadă mai multe țări din regiune. Iar asemenea înțelegeri între statele din zona ajută – mai spune vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

„Tocmai discutam cu colegii de la ANAT într-o ședință a comisiei de incoming că ne trebuie aceste parteneriate cu țările vecine, cu Bulgaria, Grecia, Turcia, Serbia, Ungaria – pentru că turismul devine regional. Nu mai poți să contrapui vacanța în România cu vacanța în Bulgaria cum am făcut-o noi ani de zile – unde e mai bine să mergem? Colo sau dincolo? Odată cu intrarea României și Bulgariei în AirSchengen, foarte mulți călători, turiști din țările Extremului Orient sau din Sud-America se gândesc să vină. Și nu vor veni doar în România sau doar în Bulgaria. Vor vrea să vadă Balcanii”, a explicat vicepeședintele ANAT, Adrian Voican.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Românii vor călători în Turcia fără să mai aibă nevoie de pașaport. Decizia, semnată de președintele Recep Erdoğan | AUDIO | DOCUMENT