Turcia: Alți 3900 de funcționari publici au fost demiși

În Turcia, continuă concedierile masive din rândul funcționarilor publici: ieri peste 3.900 de angajați din sectorul public, inclusiv profesori, gardieni de penitenciar, grefieri, academicieni, dar și militari şi jandarmi au fost demiși.

Toți sunt suspectați de legături cu ”organizaţii teroriste şi structuri care reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale” din Turcia – așa își motivează președintele Erdogan gestul.
Acesta este al doilea val de epurări după victoria înregistrată în referendumul constituţional din Turcia, care i-a acordat puteri sporite lui Erdogan.

Miercuri, peste 9.000 de poliţişti au fost suspendaţi, în timp ce alţi 1.000 au fost arestaţi pentru presupuse legături cu mişcarea clericului Fethullah Gulen.

Să mai spunem că ieri, Turcia ar fi interzis accesul la Wikipedia.

Activiştii acuză că autorităţile turce au blocat complet sâmbătă dimineaţă accesul utilizatorilor din ţară la enciclopedia online Wikipedia. Niciun reprezentant guvernamental nu a prezentat până în acest moment un motiv pentru blocarea Wikipedia, scrie BBC.

Grupul ”Turcia Blochează” a detectat în jurul orei locale 8.00 (8.00 ora României) blocarea accesului în toate limbile la enciclopedia online Wikipedia.

Utilizatorii au primit un mesaj că nu vor putea să acceseze site-ul atunci când au folosit furnizori de internet din Turcia.

Anterior, activiştii au acuzat autorităţile turce de blocarea accesului la reţele sociale precum Twitter sau Facebook.

Guvernul de la Ankara a negat în trecut că ar bloca anumite site-uri, aruncând vina pe creşterea traficului pe internet în timpul atentatelor sau chiar a alegerilor prezidenţiale din Turcia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS